Verrot lekker

Bekijk alles van
ISBN
9789461561787
27,50
Op voorraad
Productinformatie

Samenvatting


"Fermenteren is een opvallende trend. We zien topchefs als Jonnie Boer heel erg in de weer met fermenteren." Hans Steenbergen, Foodtrendwatcher of the year. Fermenteren is het functioneel laten rotten van voedsel. Het is een oude vorm van conserveren, een techniek van vroeger die helemaal terugkomt. Het past in de trend van gezond en het verduurzamen van voedsel. Alles wat we lekker vinden, is vaak gefermenteerd. Zoals: vanille, koffie, wijn, bier, kaas, brood, peper, etc. Het enige wat je nodig hebt is zout, water, groente (of fruit), steriele potten en tijd. Verrot lekker is een praktisch kook- en doeboek, met veel recepten. Allerlei producten komen aan de orde: niet alleen groente en fruit, ook zuivel, vlees, vis, noten, zaden en granen. Auteur Christian Weij geeft je zijn basisregels en maakt je thuis in de wereld van het fermenteren. Weij: "Neem een witte kool. Die kun je natuurlijk gewoon laten rotten, maar dan kun je hem na een week of zes weggooien. Je kunt hem ook gecontroleerd laten rotten: als ik er zout bij breng, kan de melkzuurbacterie als enige overleven en die zet de koolhydraten om in melkzuur. En zo ontstaat zure kool."

ISBN:
9789461561787
Lees minder Lees meer
Meer informatie
ISBN9789461561787
AuteurChristian Weij
PublisherBertram + de Leeuw Uitgevers BV
TaalNederlands
Publicatiejaar2015
UitvoeringPaperback
Aantal bladzijdes288
Schrijf uw eigen review
Recensie achterlatenVerrot lekker
Uw waardering

Boeken top 10

Op zoek naar de meest populaire boeken van dit moment? Bekijk dan de boeken top 10.

  1. Sneijder
    Sneijder Kees Jansma
    21,99
    Waardering:
    20% of 100
  2. Verzwegen
    Verzwegen Karin Slaughter
    21,99
    Waardering:
    100% of 100
  3. Souvenir
    Souvenir Suzanne Vermeer
    15,99
    Waardering:
    100% of 100
  4. Image
    Storm Lucinda Riley
    20,99

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen