Verlangen naar tuin

Bekijk alles van
ISBN
9789462989757
Productinformatie
Stap voor stap begeleidt Michel Lafaille de lezer naar dat ultieme tuingeluk: hij staat stil bij de geschiedenis van de tuin en bij de gevonden tuin – dat plekje natuur dat je plots ontdekt.

Samenvatting


Stel dat je morgen langs het paradijs zou lopen. Zou je dan denken: kijk daar, het paradijs, en gewoon doorlopen? Nee, natuurlijk niet. Adam en Eva werden verdreven uit het paradijs, maar niemand vertelde ooit wat er met de tuin gebeurd is. Is die tuin er nog steeds? Michel Lafaille is ervan overtuigd van wel. Het paradijs bestaat in ieders hoofd. Het zijn beelden, verlangens. Als je een tuin wilt maken waarnaar je verlangt, dan moet min of meer duidelijk zijn hoe die eruitziet. Stap voor stap begeleidt Michel Lafaille de lezer naar dat ultieme tuingeluk: hij staat stil bij de geschiedenis van de tuin en bij de gevonden tuin - dat plekje natuur dat je plots ontdekt, ergens, en dat je meteen een thuisgevoel geeft. Je krijgt inzicht in de elementen waarmee je een tuin kunt opbouwen om dan zelf te gaan scheppen. Hij leidt je rond in bijvoorbeeld de tuinen van Erasmus en Goethe, die van het Loo en Versailles= om te leren kijken en interpreteren. In het laatste hoofdstuk leer je over de liefde voor planten en bomen.

Biografie


Michel Lafaille is gevormd als theaterregisseur en als tuin- en landschapsontwerper. Hij leidde door de jaren heen honderden tuin- en landschapsarchitecten op.

ISBN:
9789462989757
Lees minder Lees meer
Meer informatie
ISBN9789462989757
AuteurMichel Lafaille
PublisherAmsterdam University Press
TaalNederlands
Publicatiejaar2018
UitvoeringHardcover
Schrijf uw eigen review
Recensie achterlatenVerlangen naar tuin
Uw waardering

Boeken top 10

Op zoek naar de meest populaire boeken van dit moment? Bekijk dan de boeken top 10.

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen