Tsukémono

Bekijk alles van
ISBN
9789081821575
28,95
Op voorraad
Productinformatie
In dit boek leer je om op een eenvoudige en snelle manier groente-pickles te maken. Je kunt kiezen uit meer dan vijftig - veelal vegan – traditionele Japanse recepten en pickles uit de westerse keuken.

Tsukémono is de Japanse verzamelnaam voor gefermenteerde groenten, wat wij in het westen pickles noemen. In Japan worden tsukémono-pickles bij iedere maaltijd als bijgerecht gegeten. In dit boek leer je om op een eenvoudige en snelle manier groente-pickles te maken. Je kunt kiezen uit meer dan vijftig - veelal vegan – traditionele Japanse recepten en pickles uit de westerse keuken. Als toegift geeft Peter van Berckel in het boek handzame informatie over vitale voeding als boost voor je dagelijks leven.

Samenvatting


Tsukémono is de Japanse verzamelnaam voor gefermenteerde groenten, wat wij in het westen pickles noemen. In Japan worden tsukémonopickles bij iedere maaltijd als bijgerecht gegeten. Deze eeuwenoude methode is eenvoudig toe te passen en sluit aan bij de huidige belangstelling voor gefermenteerde voeding. Iedere dag een pickle. Pickles zijn een culinaire toevoeging aan je maaltijd. Het is een hernieuwde kennismaking met groente, zelfs de soorten die je al door en door dacht te kennen. Door het pickle-proces ontstaat smaakconcentratie en een unieke knapperigheid. En door de start van het fermentatieproces ondersteun je met deze pickles je spijsvertering en darmconditie. Kok en natuurvoedingskundige Peter van Berckel leert je om op een eenvoudige en snelle manier groente-pickles te maken. Met meer dan vijftig - veelal vegan - recepten kun je direct zelf aan de slag. Je kunt kiezen uit traditionele Japanse recepten en pickles uit de westerse keuken. Als toegift geeft Peter je handzame informatie over vitale voeding als boost voor je dagelijks leven.

Inhoudsopgave


VOORWOORD Sandor Katz 6 Rineke Dijkinga 9 Mijn pad naar tsukémono 11 DEEL 1: TEKST EN UITLEG Inleiding 15 De Japanse tsukémono 17 De Japanse maaltijd 20 Dankbaarheid 21 De rol van groenten in tsukémono 25 Picklen, pickelen of pekelen? 27 Het verschil tussen picklen in de pers en traditioneel fermenteren 28 Het gebruik van de pickle-pers 30 De ‘smaak van de hand’ en hygiëne 32 De ‘zoutdood’ 35 Basissmaken 39 Breng je tsukémono op smaak 41 Keukenmaterialen en snijtechnieken 50 De terugkeer van fermentatie 55 Fermenteren en gezondheid 56 Gezonde voeding 59 Vitaliteit 62 DEEL 2: RECEPTEN Pickle-methode en tips 66 Oost: tsukémono-recepten 69 West: pickle-recepten 151 EPILOOG Dankwoord 183 Waar verkrijgbaar? 184 Wees creatief met de pers! 185 Verklarende Japanse woordenlijst 192 Bronvermelding 193 Index 194 Receptenregister 198

Biografie


Peter van Berckel is kok en fermentatiedeskundige. Hij is mede-oprichter van de Groene Kookacademie en doceert op verschillende voedingsopleidingen. Zijn voorliefde voor vitale voeding en kennis van de Japanse eetcultuur komen samen in Tsukémono.

ISBN:
9789081821575
Lees minder Lees meer
Meer informatie
ISBN9789081821575
AuteurPeter van Berckel
PublisherRineke Dijkinga Books
TaalNederlands
Publicatiejaar2018
UitvoeringHardcover
Aantal bladzijdes200
Schrijf uw eigen review
Recensie achterlatenTsukémono
Uw waardering

Boeken top 10

Op zoek naar de meest populaire boeken van dit moment? Bekijk dan de boeken top 10.

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen