Smaak

Niet op voorraad
ISBN
9789046818534
13,99
Productinformatie
In de afgelopen dertig jaar is er meer bekend geworden over smaak dan in alle veertig eeuwen daarvoor. Culinair journalist en auteur Jeroen Thijssen deelt in Smaak klassieke opvattingen, nieuwe inzichten en de meest actuele kennis over voeding en smaak met de lezer. Thijssen legt uit hoe wij proeven en wat smaak eigenlijk is. Welke fysieke en psychologische processen gaan vooraf aan het waarnemen van smaak en hoe dragen bijvoorbeeld mond, tong en hersenen bij aan het waarnemen van zoet, zuur, zout of bitter? Hoe komt het dat de mens een voorkeur heeft voor zoet en wat betekent die voorkeur voor onze gezondheid (tandbederf, obesitas) en voor bijvoorbeeld de frisdrankindustrie? Waarom ervaren we de smaak van spruiten tegenwoordig eerder als zoet dan bitter? Na het lezen van dit boek smaakt niets meer hetzelfde!
ISBN:
9789046818534
Lees meer Lees minder
Meer informatie
AuteurJeroen Thijssen
PublisherNieuw Amsterdam
TaalNederlands
Soort boekEbook
Publicatiejaar2016
Schrijf uw eigen review
Recensie achterlatenSmaak
Uw waardering
Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen