Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.
Productinformatie
In de afgelopen dertig jaar is er meer bekend geworden
over smaak dan in alle veertig eeuwen daarvoor. Culinair
journalist en auteur Jeroen Thijssen deelt in Smaak klassieke
opvattingen, nieuwe inzichten en de meest actuele
kennis over voeding en smaak met de lezer. Thijssen
legt uit hoe wij proeven en wat smaak eigenlijk is. Welke
fysieke en psychologische processen gaan vooraf aan
het waarnemen van smaak en hoe dragen bijvoorbeeld
mond, tong en hersenen bij aan het waarnemen van
zoet, zuur, zout of bitter? Hoe komt het dat de mens een
voorkeur heeft voor zoet en wat betekent die voorkeur
voor onze gezondheid (tandbederf, obesitas) en voor
bijvoorbeeld de frisdrankindustrie? Waarom ervaren we
de smaak van spruiten tegenwoordig eerder als zoet dan
bitter? Na het lezen van dit boek smaakt niets meer hetzelfde!
ISBN:
9789046818534Lees minder Lees meer
ISBN | 9789046818534 |
---|---|
Auteur | Jeroen Thijssen |
Publisher | Nieuw Amsterdam |
Taal | Nederlands |
Publicatiejaar | 2016 |
Schrijf uw eigen review