Redders van het Imperium - Sjlasjduivels op Monta deel 1

Bekijk alles van
ISBN
9789463281874
Productinformatie
Drie mannen gaan een adembenemend avontuur aan, wat hen via onverwachte wendingen langs vele wezens en verschillende planeten brengt. Lees hét jongensboek voor mannen: Sjlasjduivels op Monta.

Oud worden is ons aller lot, maar wie de uitdaging aanneemt, hervindt zijn jeugd. Deze zin geeft pakkend de start van het bijgaande boek en tevens de aanleiding om het boek te schrijven weer. Een waar jongensboek voor mannen ligt voor u: Sjlasjduivels op Monta. Het begint allemaal bij drie mannen op leeftijd die een mysterieuze rode enveloppe ontvangen. Deze bevat een uitnodiging van een ambassadeur van een imperium bestaande uit duizenden planeten. Het imperium wordt geteisterd door donkere krachten en heeft redding nodig. Deze redding komt in de vorm van de drie hoofdpersonen, Marc, Paco en Stavos. Zij gaan het adembenemende avontuur aan, wat hen via onverwachte wendingen langs vele wezens en verschillende planeten brengt. De drie hoofdpersonages die de uitdaging hebben aangenomen om hun jeugd te hervinden, zijn ontsproten aan de fantasie van Hermann Q.A. Molenkamp (Den Haag, 1931). De carrière van deze voormalig officier bij het Korps Mariniers stond in het teken van onderwijs; eerst als onderwijzer en leraar, later in eindverantwoordelijke functies in het bedrijfsleven en bij maatschappelijke organisaties. Op hoogbejaarde leeftijd is hij een nieuwe uitdaging aangegaan, door een trilogie te schrijven. Daarbij heeft hij zich laten inspireren door een meeleesgroep van leeftijdsgenoten.

Samenvatting


Drie al wat oudere mannen, een Spanjaard, een Nederlander en een Griek, ontvangen een raadselachtige rode enveloppe. Er blijkt een uitdaging in te zitten. De mannen gaan er op in en belanden in een achtbaan van avonturen op drie verschillende planeten. Het relaas van deze avonturen is beschreven in de trilogie “Redders van het Imperium”, waarvan Sjlasjduivels op Monta het eerste deel is. In dit eerste deel belanden de hoofdpersonen Marc, Paco en Stavos op de planeet Monta. Aangezien ze hun opdracht, het opsporen van een van de zoekgeraakte containers, in het geheim moeten uitvoeren, opereren ze onder een dekmantel: Ze vormen een team sjlasjvechters dat deel neemt aan het Grote Sjlasjtoernooi. Dat biedt hen de gelegenheid om onopvallend over de planeet te reizen. De gevechten die zij in het kader van het toernooi moeten voeren zijn vaak bloedstollend, maar ook bij de gebeurtenissen er omheen zal de lezer zijn adem inhouden. Confrontaties met verscheurende monsters en benden meedogenloze misdadigers liggen op hun pad. Maar ook politieke intriges, waarin mooie vrouwen slechte bedoelingen hebben. Ze kunnen er niet aan ontkomen en moeten ermee afrekenen. Sjlasjduivels op Monta is het eerste deel van de trilogie Redders van het Imperum.

Biografie


Hermann Molenkamp (1931, Den Haag) volgde na de Tweede Wereldoorlog de vijfjarige hbs-B, gevolgd door de Kweekschool voor Onderwijs. Zijn militaire dienst bracht hij door als officier bij het Korps Mariniers. Zijn loopbaan stond in het teken van onderwijs. Na gewerkt te hebben als onderwijzer en als leraar natuurkunde en mechanica, was Molenkamp achtereenvolgens Hoofd onderwijs bij de Marine Luchtvaart Technische School, Hoofd opleidingen bij de Algemene Kunstzijde Unie en Algemeen directeur van het SVH Onderwijscentrum Horeca. Bij zijn afscheid van die organisatie werd hij onderscheiden als Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

ISBN:
9789463281874
Lees minder Lees meer
Meer informatie
ISBN9789463281874
AuteurHermann Molenkamp
PublisherBoekenbent, Uitgeverij
TaalNederlands
Publicatiejaar2018
UitvoeringPaperback
Aantal bladzijdes546
Schrijf uw eigen review
Recensie achterlatenRedders van het Imperium - Sjlasjduivels op Monta deel 1
Uw waardering

Boeken top 10

Op zoek naar de meest populaire boeken van dit moment? Bekijk dan de boeken top 10.

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen