Woolsey-Ferriday - Seringenmeisjes deel 1

Bekijk alles van
ISBN
9789026337673
Productinformatie
De bestsellerroman Seringenmeisjes van Martha Hall Kelly is het verhaal van drie verschillende vrouwen, wiens levens stuk voor stuk voorgoed veranderen op het moment dat Hitler Polen binnenvalt.

Samenvatting


Martha Hall Kelly schreef met Seringenmeisjes een meeslepende en aangrijpende debuutroman over drie vrouwen en hun strijd voor vrijheid, gerechtigheid en tweede kansen. Het boek is het eerste deel in de Woolsey-Ferriday Trilogie. 1939. Het lot van drie vrouwen verandert voorgoed wanneer Hitler Polen binnenvalt. De Amerikaanse Caroline Ferriday iheeft in New York de handen vol aan haar werk op het Franse consulaat – de oorlogsdreiging neemt met de dag toe. In Polen sluit de jonge Kasia zich aan bij het verzet. Eén misstap kan verregaande gevolgen hebben, zoals Kasia ondervindt, want ze wordt al snel opgepakt. Ze belandt samen met haar zus en moeder in Ravensbrück, bij de ambitieuze arts Herta Oberheuser, die tegen wil en dank uitmaakt van het kampregime. Er wordt wel gezegd dat seringen alleen bloeien na een strenge winter. Dat geldt zeker voor de jonge Kasia, die ondanks alle ontberingen Ravensbrück overleeft en na de oorlog in contact komt met Caroline, die haar verder wil helpen. Seringenmeisjes is een meeslepende roman gebaseerd op ware gebeurtenissen, over drie vrouwen en hun strijd voor vrijheid, gerechtigheid en tweede kansen. 'Deze indrukwekkende roman zal zonder twijfel lezers aanspreken die genoten hebben van Als je het licht niet kunt zien.' – Library Journal

Biografie


Martha Hall Kelly werd geboren in New England en woont nu in Atlanta. Toen ze in 1999 op een tijdschriftartikel over Caroline Ferriday stuitte, raakte ze geïnspireerd om een roman gebaseerd op haar turbulente leven te schrijven. Dat werd de bestseller Seringenmeisjes, waarvan meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht in de VS. Daarna schreef ze Russische rozen, over de moeder van Caroline. In 2021 verschijnt Zonnebloemzussen, over Carolines oudtante.

ISBN:
9789026337673
Lees minder Lees meer
Meer informatie
ISBN9789026337673
AuteurMartha Hall Kelly
PublisherAmbo|Anthos
TaalNederlands
Publicatiejaar2017
UitvoeringPaperback
Aantal bladzijdes496
Schrijf uw eigen review
Recensie achterlatenWoolsey-Ferriday - Seringenmeisjes deel 1
Uw waardering

Boeken top 10

Op zoek naar de meest populaire boeken van dit moment? Bekijk dan de boeken top 10.

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen