Nerlinio Greene

Bekijk alles van
ISBN
9789461292018
Productinformatie
Op 21 juli 2011 wordt Carmen Elskamp geconfronteerd met de vermissing van haar zoon Nerlinio Greene.

Samenvatting


Op 21 juli 2011 wordt Carmen Elskamp geconfronteerd met de vermissing van haar zoon Nerlinio Greene. Politie en justitie lijken weinig begaan met Nerlinio's verdwijning en doen niet veel om hem te vinden, waardoor Carmen het heft in eigen hand neemt. Een uitputtende zoektocht volgt, die in Nederland begint en haar uiteindelijk brengt naar Nerlinio’s huis in het Spaanse Marbella, waar hij met zijn vriendin en kinderen woonde. Als Nerlinio door de recherche wordt gelinkt aan een groot drugstransport, beseft Carmen dat er meer aan de hand is en wordt ze geconfronteerd met de criminele wereld van drugs, gewetenloze misdaden, liquidaties en de incompetentie van het justitiële bestel. ‘De vele voorbeelden van veronachtzaming, arrogantie, afwijzing en onheuse bejegening door opsporingsambtenaren maken dit boek tot een signaal dat de betrokken instanties onmogelijk kunnen negeren.’ Rudie Kagie, journalist. Carmen Elskamp is moeder van twee kinderen en werkt als maatschappelijk werkster en systeemtherapeut. Op een eerlijke en rauwe manier laat zij zien hoe haar zoon Nerlinio, een zeer talentvolle profvoetballer, afgleed naar de onderwereld. Tijdens haar zoektocht bond ze dapper en vasthoudend de strijd aan met de bureaucratie van politie en justitie. Haar nauwkeurige reconstructie -vanaf de vermissing tot die fatale dag- is een boek geworden over de onvoorwaardelijke liefde van een moeder.

Inhoudsopgave


Inhoud Inhoud 9 Voorwoord 11 De vermissing en de groeiende onzekerheid 15 I De geboorte van een voetballer 19 II Remigreren of niet? 33 III Een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Suriname 45 IV School en voetbalcarrière 52 V Een nieuw millennium - Eeuwwisseling in Suriname 101 VI Vermissing - De zoektocht en criminele praktijken 153 VII Zoekacties 173 VIII Slotfase: Nerlinio vermoord 203 Slotwoord 246

Biografie


Carmen Elskamp is moeder van twee kinderen en werkt als maatschappelijk werkster en systeemtherapeut. Op een eerlijke en rauwe manier laat zij zien hoe haar zoon Nerlinio, een zeer talentvolle profvoetballer, afgleed naar de onderwereld. Tijdens haar zoektocht bond ze dapper en vasthoudend de strijd aan met de bureaucratie van politie en justitie. Haar nauwkeurige reconstructie -vanaf de vermissing tot die fatale dag- is een boek geworden over de onvoorwaardelijke liefde van een moeder.

ISBN:
9789461292018
Lees minder Lees meer
Meer informatie
ISBN9789461292018
AuteurCarmen Elskamp-Greene
PublisherUitgeverij Eigen Boek B.V.
TaalNederlands
Publicatiejaar2019
UitvoeringPaperback
Aantal bladzijdes246
Schrijf uw eigen review
Recensie achterlatenNerlinio Greene
Uw waardering

Boeken top 10

Op zoek naar de meest populaire boeken van dit moment? Bekijk dan de boeken top 10.

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen