Meneer Bridge

Bekijk alles van
ISBN
9789048818778
Productinformatie

Walter Bridge is een succesvol advocaat in een buitenwijk van Kansas City, echtgenoot van India en vader van drie kinderen. Zijn liefde voor zijn gezin uit hij met behulp van geld: voor Kerst koopt hij aandelen voor zijn familie, die hij vervolgens zelf beheert. Hoewel hij weet dat zijn vrouw graag van hem zou horen wat hij voor haar voelt en hij dat ook wil zeggen, lukt hem dat niet. Hij lijdt onder zijn eigen vooringenomenheid, twijfels over zichzelf en zijn troosteloze bestaan.

Met meneer Bridge creëerde Connell geen stereotype, maar een archetype: er lopen hele legers Walter Bridges op de wereld rond met het gevoel dat datgene waar het in het leven werkelijk om draait, ze door de neus is geboord.

Evan S. Connell (1924-2013) schreef naast de klassiekers Mevrouw Bridge (1959) en Meneer Bridge (1969) beide verfilmd met Paul Newman en Joanne Woodward in de hoofdrollen vele romans, korte verhalen, non-fictie (de bestseller Son of the Morning Star) en poëzie.

`Een smakelijk en pijnlijk portret van een welgesteld Amerikaans echtpaar dat elkaar weinig te zeggen heeft jessica durlacher in de volkskrant

`Een huzarenstukje van hedendaags Amerikaans realisme, een schitterende roman life

`Een briljante ontleding van de blanke buitenwijk, uitgevoerd als hoge kunst, met ironie, inzicht en een somber medelijden playboy

`EEN MEESTERLIJKE SCHRIJVER DE VOLKSKRANT *****

ISBN:
9789048818778
Lees minder Lees meer
Meer informatie
ISBN9789048818778
AuteurEvan S. Connell
PublisherOveramstel Uitgevers
TaalNederlands
Publicatiejaar2014
Schrijf uw eigen review
Recensie achterlatenMeneer Bridge
Uw waardering

Boeken top 10

Op zoek naar de meest populaire boeken van dit moment? Bekijk dan de boeken top 10.

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen