Maar ik heb helemaal geen centjes voor de begrafenis... - Maar ik heb helemaal geen centjes voor de begrafenis...Deel 2

Bekijk alles van
ISBN
9789081840040
Productinformatie
Dagelijkse praktijk waaronder hulpverleners te werk gaan. Emotionele beleving van alle betrokkenen. Inside en achtergrondinformatie waar bij buitenstaanders weinig over bekend is. Van prille hulpverlening tot hoog complexe inzet vandaag de dag.

Samenvatting


Een laatste blik achter de schermen van de dagelijkse praktijk van de ambulancehulpverlening. Een vakgebied dat steeds verder gaat professionaliseren en differentiëren. Ambulancehulpverleners worden met de meest uiteenlopende situaties geconfronteerd, ze moeten handelen en optreden wanneer anderen wegkijken en moeten accepteren dat niet-deskundigen zich bemoeien met ons werk of ons hierbij hinderen. Onze persoonlijke spullen moeten tijdens een hulpverlening achter slot en grendel worden opgeborgen. Niks is meer heilig of veilig voor bepaalde personen. Laptops, navigatie, geld en andere persoonlijke spullen verdwijnen sneller uit het voertuig dan dat wij het opmerken. Ondanks dat de mentaliteit verandert blijven we iedereen de hulp geven die ze op dat moment nodig hebben. We doen dit met overtuiging en enthousiasme. Ik hoop dat door het lezen van dit boek het respect voor hulpverleningsdiensten zal toenemen en er begrip komt voor de situaties waar we regelmatig in belanden en voor komen te staan.

Inhoudsopgave


Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding Ten einde raad Hij was kerngezond No play today Een druppel kan een plas worden Pijnstilling werkt vandaag niet Daar zijn jullie toch voor? Olie op het vuur Op de klippen gelopen Ik sta erbij en kijk ernaar Het zal toch niet waar zijn Geen respect voor de dode Het klinkt als een ‘been’ probleem Met drank op is het goed verbouwen Doden eten niet meer Het is toch niet te geloven Hulp zoeken of wegwezen Zo eruit, zo erin Niet schrikken broeder Ik kreeg die ring er niet meer af Niet mee werken, soms loont het Hoezo geen natuurlijk overlijden? Doen alsof je zwaargewond bent Neem je grootje in de maling De één zijn dood, de ander zijn probleem Hoe maak ik mezelf gek? Een aanklacht indienen staat je vrij Is een inbraak dit waard? Hanneke Ik doodde per ongeluk mijn baby Terminaal zijn mag, maar niet thuis Voor gek verklaard Dat gaat nooit passen “Zuurstof? Nee dat hebben wij niet” Hoe maak ik vijanden? Da’s een ‘kwaaie’ Mitch, de nekklem en de rellen Onzorgvuldig handelen Van ‘kampers’ kunnen we nog wat leren Wanneer stopt de ellende? Comazuipen Jou heb ik eerder gezien Ik ga echt niet met je mee Doe dat lekker zelf Leef je frustraties ergens anders uit! Een onverantwoord risico Het is geen trauma! Wedden dat hij nierstenen heeft? Ik ben toch lief geweest mijnheer? Nawoord Reacties van lezers

Biografie


Ronald de Jong is sinds 1978 werkzaam in de ambulancehulpverlening. Beklede functies zijn o.a.: Ambulance- Motorverpleegkundige / First Responder / Officier van Dienst Geneeskundig / Hoofdverpleegkundige / Repatriëringverpleegkundige / Meldkamer centralist.

ISBN:
9789081840040
Lees minder Lees meer
Meer informatie
ISBN9789081840040
AuteurR.A. de Jong
PublisherR.A. de Jong
TaalNederlands
Publicatiejaar2018
UitvoeringPaperback
Aantal bladzijdes222
Schrijf uw eigen review
Recensie achterlatenMaar ik heb helemaal geen centjes voor de begrafenis... - Maar ik heb helemaal geen centjes voor de begrafenis...Deel 2
Uw waardering

Boeken top 10

Op zoek naar de meest populaire boeken van dit moment? Bekijk dan de boeken top 10.

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen