Kookboek van de Gouden Eeuw

Op voorraad
ISBN
9789082347579
12,50
Productinformatie
Dit is het eerste toegankelijke kookboek over de keuken van de Gouden Eeuw. In de voor de Noordelijke Nederlanden uitbundige 17e eeuw zagen de eerste Nederlandse kookboeken het licht. De recepten die Manon Henzen voor dit boek heeft verzameld, dateren uit die tijd en zijn afkomstig uit Nederland, België en Frankrijk. Voor de 21e-eeuwse lezer (en kok!) zijn ze van een moderne twist voorzien. De keuken van de Gouden Eeuw was aromatisch en kruidig, dankzij het vele gebruik van specerijen (afkomstig van de VOC). Hij vormde de overgang van de middeleeuwse keuken naar die van onze tijd. In het boek staan circa 30 authentieke recepten, zoals Lombardische eieren, een kervelsopje, pastei van geitenbok en kweepasta, de voorouder van de Spaanse membrillo.
ISBN:
9789082347579
Lees meer Lees minder
Meer informatie
AuthorManon Henzen
PublisherHet Zwarte Schaap
LanguageNederlands
Binding MethodPaperback
Year of Publication2018
Schrijf uw eigen review
Recensie achterlatenKookboek van de Gouden Eeuw
Uw waardering
Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen