Kinderboekenweek 2020

Koop je tijdens de Kinderboekenweek voor €12,50 of meer aan Nederlandstalige kinderboeken dan krijg je gratis* het kinderboekenweekgeschenk "De diamant van Banjarmasin" geschreven door Arend van Dam

KINDERBOEKENWEEKGESCHENK 2020

Dit jaar is het kinderboekenweekgeschenk geschreven door Arend van dam. Arend van Dam is al ruim dertig jaar auteur en won met zijn boek De reis van Syntax Bosselman de Archeon Thea Beckmanprijs 2018 en een zilveren griffel 2019. 

De diamant van Banjarmasin

Op de bijrijdersstoel in de vrachtwagen van zijn vader vraagt Arend op een dag: ‘Pa, wie zijn wij eigenlijk? Waar komen we vandaan?’ In dit boek probeert de schrijver zestig jaar later antwoorden te vinden op die vragen. In acht verhalen schrijft hij zich door de geschiedenis van Nederland heen. Het zijn verhalen over helden, gelukszoekers, vertrekkers en nieuwkomers. In al die verhalen vragen de hoofdpersonen zich af: ‘Wie ben ik? Waar wil ik zijn? Ben ik welkom?’ Soms botst het en wordt de vraag gesteld: ‘Wie ben jij? Ik was hier eerst!’ Ja, wie was hier eigenlijk het eerst?