Indonesische keuken

Bekijk alles van
ISBN
9789492500663
Productinformatie

Samenvatting


900 'blauwe hap' recepten uit de kombuis van de Koninklijke Marine Na de soevereiniteitsoverdracht van Indonesië keerden tienduizenden militairen terug naar Nederland, die tijdens hun diensttijd in Indonesië heel wat lekkere gerechten hadden leren kennen. Bij de terugkerende militairen waren uiteraard ook Indonesische-Nederlanders personeelsleden van de Koninklijke Marine (KM). En zij werden bij de KM "blauwe jongens" genoemd vanwege hun huidskleur. Overigens was dit niet denigrerend bedoeld. Hun specialiteiten uit de Indonesische keuken werd daarom in de KM volksmond "blauwe hap" genoemd. Heden ten dage wordt deze term nog steeds gebruikt. Bij de KM wordt al sinds tientallen jaren op woensdag de befaamde Indonesische rijsttafel gereserveerd. Een traditie die nog steeds wordt voortgezet. Voor Selamat Makan verzamelde Wouter Rademakers ruim 900 kenmerkende 'blauwe hap' recepten , velen bekend en geroemd door de liefhebbers van de Indonesische keuken. Een schitterend en compleet basisboek, van Nasi tot complete rijsttafel, onmisbaar voor iedere liefhebber! Auteursinfo Wouter Rademakers diende decennia lang bij de Koninklijke Marine en was lange tijd in Indonesië gestationeerd. Heeft een grote voorliefde voor de Indonesische keuken en Selamat Makan is het resultaat van 35 jaar verzamelen en uitproberen van recepten.

ISBN:
9789492500663
Lees minder Lees meer
Meer informatie
ISBN9789492500663
AuteurWouter F.P.H. Rademakers
PublisherEdicola Publishing BV / Veltman Distribu
TaalNederlands
Product FormHardcover
Publicatiejaar2018
Aantal bladzijdes350
Schrijf uw eigen review
Recensie achterlatenIndonesische keuken
Uw waardering
Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen