Hop

Bekijk alles van
ISBN
9789044637656
Nog niet verschenen - reserveer een exemplaar
Verwacht vanaf: 30-11-2021
22,50
Productinformatie
In 1321 – nu 700 jaar geleden! – werd in Nederland voor het eerst bier gebrouwen met hop, een innovatie. Door de toevoeging van hop werd het bier langer houdbaar en kon het op grotere afstand worden verhandeld. Een revolutie was ontketend. Bierbrouwen werd een ambacht en de bedrijfsproductie schoot omhoog, van enkele tientallen tot een paar duizend liter bier per week. Het waren de beginjaren van de Nederlandse bierindustrie, die van de veertiende tot de zestiende eeuw een grote bloeitijd doormaakte. Bier, hop en technische kennis werden geëxporteerd naar België, Frankrijk, Duitsland en Engeland. De hoeveelheden bier die toen werden geproduceerd, zouden pas tegen de twintigste eeuw worden geëvenaard. Hop neemt u mee terug naar deze gouden tijden in de late Middeleeuwen. We oogsten het graan, plukken de hop en laten dit door brouwers en brouwsters omtoveren tot het schuimende bier dat eeuwenlang de volksdrank bij uitstek is geweest. Leendert Alberts is historicus en promoveerde aan de Universiteit Leiden op de middeleeuwse bierindustrie van Amersfoort. Hij doceert geschiedenis aan de Hogeschool Utrecht en is docent bij Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON).

ISBN:
9789044637656
Lees minder Lees meer
Meer informatie
ISBN9789044637656
AuteurLeendert Alberts
PublisherPrometheus
TaalNederlands
Publicatiejaar2021
UitvoeringPaperback
Aantal bladzijdes288
Schrijf uw eigen review
Recensie achterlatenHop
Uw waardering

Boeken top 10

Op zoek naar de meest populaire boeken van dit moment? Bekijk dan de boeken top 10.

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen