Hollandse pot

ISBN
9789460971952
8,50
Op voorraad
Productinformatie

Samenvatting


De twaalf provincies van Nederland verschillen onderlingveel van elkaar op het gebied van tradities, taalgebruik enlandschap. Deze diversiteit is ook terug te zien in de Hollandsepot. Nederland lijkt klein, maar elke provincie kent zo zijneigen streekgerechten en lekkernijen. Die zijn vaak helaas invergetelheid geraakt, maar ze zijn er nog wel, opgeschrevenin oude receptenschriften of bijna versleten kookboeken.Het typische van sommige streekgerechten is dat ze inmeerdere provincies voorkomen, waarschijnlijk als gevolgvan 'meeverhuizen'. Verder valt op dat ingrediënten enbereiding van gerechten dikwijls per deel van een provincieiets verschillen, soms zelfs plaatselijk.In dit boek staat een selectie van Hollandse gerechten enlekkernijen als Sipelsop, Duivekater, Snert, Stamppot rauweandijvie, Wentelteefjes en Oliebollen.In Hollandse pot worden de Hollandse keukengeheimenprijsgegeven.

ISBN:
9789460971952
Lees minder Lees meer
Meer informatie
ISBN9789460971952
PublisherDe Lantaarn B.V.
TaalNederlands
Publicatiejaar2014
UitvoeringHardcover
Aantal bladzijdes80
Schrijf uw eigen review
Recensie achterlatenHollandse pot
Uw waardering

Boeken top 10

Op zoek naar de meest populaire boeken van dit moment? Bekijk dan de boeken top 10.

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen