Hollandse pot

Op voorraad
ISBN
9789460971952
8,50
Productinformatie
De twaalf provincies van Nederland verschillen onderling
veel van elkaar op het gebied van tradities, taalgebruik en
landschap. Deze diversiteit is ook terug te zien in de Hollandse
pot. Nederland lijkt klein, maar elke provincie kent zo zijn
eigen streekgerechten en lekkernijen. Die zijn vaak helaas in
vergetelheid geraakt, maar ze zijn er nog wel, opgeschreven
in oude receptenschriften of bijna versleten kookboeken.
Het typische van sommige streekgerechten is dat ze in
meerdere provincies voorkomen, waarschijnlijk als gevolg
van 'meeverhuizen'. Verder valt op dat ingrediënten en
bereiding van gerechten dikwijls per deel van een provincie
iets verschillen, soms zelfs plaatselijk.
In dit boek staat een selectie van Hollandse gerechten en
lekkernijen als Sipelsop, Duivekater, Snert, Stamppot rauwe
andijvie, Wentelteefjes en Oliebollen.
In Hollandse pot worden de Hollandse keukengeheimen
prijsgegeven.
ISBN:
9789460971952
Lees meer Lees minder
Meer informatie
PublisherDe Lantaarn B.V.
TaalNederlands
Soort boekHardcover
Publicatiejaar2015
Schrijf je eigen review
Recensie achterlatenHollandse pot
Jouw rating
Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen