Hollandse klassiekers anno nu

Bekijk alles van
ISBN
9789463190473
Productinformatie

Samenvatting


Van zoetigheden als appeltaart en arretjescake tot hartige gerechten als hutspot en saucijzenbroodjes, de Hollandse keuken met zijn nadruk op pure en eerlijke ingrediënten heeft veel lekkers te bieden. In dit boek vind je Hollandse klassiekers met een verrassende, moderne twist, zoals bitterballen van hete bliksem, worstenbroodjes met gerookte paling, hachee van Texels lam en ijs met drop. Probeer 'vergeten' eten zoals nagelhout en jan-in-de-zak uit of ontdek streekgerechten zoals Fryske dúmkes en Limburgs zuurvlees. Maar ook appelepap, vlaflip en wentelteefjes zijn typisch Nederlands en kun je op een originele manier bereid terugvinden in dit kookboek. Of je nu op zoek bent naar simpele gerechten voor een doordeweekse dag of naar dat ene speciale feestelijke recept dat iets meer tijd in de keuken kost, dit boek biedt inspiratie voor thuiskoks die de Hollandse keuken willen (her)ontdekken. Een culinair feest van herkenning en verrassing!Tjitze van der Dam is een bevlogen Friese chef-kok, die ervaring heeft opgedaan bij Ron Blaauw restaurant en bij De Vrienden van Jacob en executive chef was bij het INK Hotel in Amsterdam.Ook organiseert hij culinaire evenementen om mensen met elkaar te verbinden.

Recensies


De Nederlandse keuken geniet weinig aanzien, maar dat weerhoudt chef-kok Tjitze van der Dam er niet van om aan de slag te gaan met traditionele Hollandse gerechten en ingrediënten. Het boek is ingedeeld naar Voor-, Hoofd- en Nagerechten, Fermenteren en Conserveren. De recepten zijn helder beschreven. Alle gerechten zijn gefotografeerd, vaak in rustieke stijl waarbij aan de presentatie veel aandacht is besteed. Soms zijn de gerechten nog vertrouwd, zoals de kaasdomino's, kip met frites en appelmoes of oliebollen, maar vaak zijn ze op zijn chef-koks verbouwd, waardoor bijvoorbeeld huzarensalade en hutspot met spek en ui opeens nieuwe allure krijgen. Leuk zijn de recepten om zelf hagelslag, chocopasta en pindakaas te maken. Van der Dam is Fries, dus de Friese streekkeuken krijgt ook aandacht: suikerbrood, een koek-en-zopietoetje voor als de Elfstedentocht ooit nog gereden wordt, en tiramisu met Friese ingrediënten. De inhoudsopgave voor in het boek is meteen het receptenregister. Een register op ingrediënten ontbreekt. Van der Dam is erin geslaagd een inspirerend boek te presenteren waarmee de gewone Hollandse pot nieuwe glans krijgt.

ISBN:
9789463190473
Lees minder Lees meer
Meer informatie
ISBN9789463190473
AuteurTjitze van der Dam
PublisherScriptum Books
TaalNederlands
Publicatiejaar2017
UitvoeringHardcover
Schrijf uw eigen review
Recensie achterlatenHollandse klassiekers anno nu
Uw waardering

Boeken top 10

Op zoek naar de meest populaire boeken van dit moment? Bekijk dan de boeken top 10.

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen