Het excellente kookboek van doctor Carolus Battus uit 1593

Bekijk alles van
ISBN
9789056156497
29,95
Op voorraad
Productinformatie
Het Excellente Kookboek van doctor Carolus Battus verscheen in 1593 te Dordrecht als afsluiting van een medisch werk. Het is het eerste gedrukte kookboek in de Republiek. Deze verzameling van zo’n driehonderd recepten laat op unieke wijze de veranderende keuken zien van de late middeleeuwen naar de moderne tijd. Neerlandici Christianne Muusers en Marleen Willebrands hebben dit historische kookboek hertaald in modern Nederlands, met uitgebreide achtergrondinformatie over Battus, zijn gezondheidsleer, de keukeninrichting en Battus’ kookkunst. Ruim dertig bewerkte recepten brengen de smaak van het verleden op uw bord. Kunsthistorica Alexandra van Dongen beschrijft de gedekte tafel en de tafelmanieren uit die tijd. De tafel illustreert zij met zestiende-eeuws tafelgerei uit de collectie van Museum Boijmans van Beuningen.

ISBN:
9789056156497
Lees minder Lees meer
Meer informatie
ISBN9789056156497
AuteurMarleen Willebrands
PublisherSterck & De Vreese
TaalNederlands
Publicatiejaar2020
UitvoeringHardcover
Aantal bladzijdes256
Schrijf uw eigen review
Recensie achterlatenHet excellente kookboek van doctor Carolus Battus uit 1593
Uw waardering

Boeken top 10

Op zoek naar de meest populaire boeken van dit moment? Bekijk dan de boeken top 10.

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen