Handboek voeding

Niet op voorraad
ISBN
9789462927582
49,95
Productinformatie
Het Handboek Voeding is een unieke samenwerking tussen docenten van verschillende Belgische universitaire instellingen en hogescholen. De materie wordt op een hybride manier aangereikt aan de lezer: deels op papier, deels digitaal. In dit papieren deel krijgt de lezer een uitgebreid overzicht van de basisconcepten en principes die relevant zijn voor humane voeding. In het digitale deel, terug te vinden op het online leerplatform Sofia, wordt dieper ingegaan op praktische toepassingen en op recente wetenschappelijke bevindingen. De combinatie van papier en digitaal leerplatform laat de auteurs toe om telkens in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in het domein van voedingsleer. Het Handboek Voeding is modulair opgebouwd. De eerste module spitst zich toe op algemene aspecten van de voedingsleer die studenten moeten beheersen. Vervolgens wordt dieper ingegaan op de verschillende macronutriënten, water, alcohol en de verschillende micronutriënten. Dit boek besteedt ook aandacht aan stoffen in onze voeding waarvan de functie vaak nog niet of niet helemaal gekend is - de zogenaamde bioactieve voedingstoffen - en staat stil bij de rol van de microbiota in relatie tot het menselijke voedingspatroon. De verschillende modules bestaan telkens uit een combinatie van het boek en het digitale platform.
ISBN:
9789462927582
Lees meer Lees minder
Meer informatie
AuthorAnn Meulemans, Christophe Matthys, Stefaan De Henauw, Vicky De Preter
PublisherAcco
LanguageNederlands
Binding MethodPaperback
Year of Publication2019
Schrijf uw eigen review
Recensie achterlatenHandboek voeding
Uw waardering
Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen