Handboek ruimtelijke ordening & bouw

Bekijk alles van
ISBN
9789491930829
Productinformatie
Een heldere en actuele beschrijving van het systeem van de Wro, Wabo en Chw en blikt vooruit naar de Omgevingswet.

Het Handboek Ruimtelijke Ordening & Bouw (zesde druk) geeft een heldere en actuele beschrijving van het systeem van de Wro, Wabo en Chw en blikt vooruit naar de Omgevingswet.

Samenvatting


Handboek Ruimtelijke Ordening en Bouw. Het ruimtelijk recht heeft een sterke dynamiek. Sinds de invoering van de Wro in 2008 en de Wabo/Chw in 2010 is het rechtsgebied voortdurend in beweging, niet in de laatste plaats door jurisprudentie. Ondertussen werpt de Omgevingswet zijn schaduw vooruit. Dit boek biedt een heldere en actuele beschrijving van het systeem van de Wro, Wabo en Chw en blikt vooruit naar de Omgevingswet. Bij de beschrijving zijn trends uit de jurisprudentie tot 1 januari 2017 meegenomen. Onderlinge verbanden tussen de drie wetten worden beschreven. Centraal staat de bedoeling van de wetgever en de invulling die daaraan wordt gegeven door de praktijk en de jurisprudentie. Elk hoofdstuk sluit af met kanttekeningen voor de praktijk. Het boek behandelt en vergelijkt de ruimtelijke instrumenten uit de Wro, Wabo en de Chw. Daarmee kan de gebruiker zich een beter oordeel vormen welke procedure in de praktijk het meest geschikt is voor een bepaalde casus. Aan de orde komen ook: het kostenverhaal, de tegemoetkoming in de planschade, de hogere kostenregeling, toezicht en handhaving en de digitalisering en standaardisering. De rechtsbescherming van de verschillende besluiten is schematisch in beeld gebracht. Tenslotte blikt hoofdstuk 13 vooruit naar de Omgevingswet. Kortom, met het Handboek RO en Bouw heeft u een standaardwerk te pakken dat u zowel door de theorie en de praktijk loodst. TEKST ONDER DE FOTO Mr. T.H.H.A. van der Schoot, werkzaam onder de naam Van der Schoot Advies is al meer dan 20 jaar werkzaam op het gebied van de RO als adviseur, auteur, inleider, docent en trendvolger. Als docent was zij verbonden aan de OU te Heerlen en is zij verbonden aan diverse praktijkacademies. Zij is ook auteur van RO voor raadsleden en bestuurders en Trends en Tips 2013-2016.

Inhoudsopgave


1 Anno 2008: een nieuw stelsel 2 Beleid 3 Normstelling door rijk en provincie 4 Normstelling door de gemeente 5 Projectbesluitvorming 6 Omgevingsvergunningen 7 Grondexploitatie 8 Tegemoetkoming in de schade 9 Toezicht en handhaving 10 Procesrecht en rechtsbescherming 11 Hogere kosten en subsidies 12 Digitaliseren en standaardiseren 13 De Omgevingswet

Biografie


mr. T.H.H.A. (Trees) van der Schoot Trees van der Schoot, werkzaam onder de naam Van der Schoot Advies is al meer dan 20 jaar werkzaam op het gebied van de RO als adviseur, auteur, inleider, docent en trendvolger. Als docent was zij verbonden aan de OU te Heerlen en is zij verbonden aan diverse praktijkacademies. Zij is ook auteur van RO voor raadsleden en bestuurders en Trends en Tips 2013-2016.

ISBN:
9789491930829
Lees minder Lees meer
Meer informatie
ISBN9789491930829
AuteurTrees van der Schoot
PublisherBerghauser Pont Publishing
TaalNederlands
Publicatiejaar2017
UitvoeringPaperback
Aantal bladzijdes670
Schrijf uw eigen review
Recensie achterlatenHandboek ruimtelijke ordening & bouw
Uw waardering
Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen