Droomportaal

Bekijk alles van
ISBN
9789028260382
Productinformatie

Samenvatting


Nog in hetzelfde jaar als waarin Willem Jan Otten de P.C. Hooftprijs voor zijn gehele oeuvre werd toegekend, verblijdt hij de lezer met een nieuwe verzameling kristalheldere stukken. 'Willem Jan Otten verdient in het bijzonder ook erkenning voor de uitzonderlijke kwaliteit van zijn werk als essayist in de klassieke zin en in de oorspronkelijke betekenis van het woord. Het essay als een poging tot verheldering, voor de essayist zelf en via hem ook voor de lezer. Schrijven als een vorm van denken en denken in de vorm van schrijven,' aldus de jury van de P.C. Hooftprijs 2014. Of Otten nu schrijft over persoonlijke geschiedenis, religie, schrijvers, kunstenaars, dichters, de lezer kan steeds gelijktijdig met hem meedenken. Veel essays in Droomportaal - maar liefst tien stukken - gaan over film.

Recensies


'Wie hem leest, doet zonder dat hij het merkt nieuwe ervaringen op, krijgt als terloops nieuwe gevoelens in de schoot geworpen.'

Biografie


Willem Jan Otten (1951) beheerst meerdere literaire disciplines. Behalve essayist is hij ook romanschrijver, dichter en toneelschrijver. Eerder ontving hij onder meer de Busken Huetprijs, de Herman Gorterprijs, de Jan Campertprijs, de Constantijn Huygensprijs en won hij de Libris Literatuurprijs voor zijn roman Specht en zoon (2005). In 2014 heeft hij de P.C. Hooftprijs in ontvangst genomen. Met zijn essaybundel Onze Lieve Vrouwe van de Schemering (2009) werd Otten genomineerd voor de ako Literatuurprijs. Eerder dit jaar verscheen Een ridder van de Engelse drop, een keuze uit zijn essayistische werk vóór Droomportaal.

ISBN:
9789028260382
Lees minder Lees meer
Meer informatie
ISBN9789028260382
AuteurWillem Jan Otten
PublisherUitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
TaalNederlands
Publicatiejaar2014
UitvoeringPaperback
Schrijf uw eigen review
Recensie achterlatenDroomportaal
Uw waardering

Boeken top 10

Op zoek naar de meest populaire boeken van dit moment? Bekijk dan de boeken top 10.

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen