De klassieke keuken thuis

Bekijk alles van
ISBN
9789059565906
Productinformatie

Samenvatting


Hét standaardwerk voor de amateurkok is 'De klassieke keuken thuis'(Ma Cuisine) van Auguste Escoffier. Het is de tegenhanger van zijn 'Kookboek van de klassieke keuken'(Le Guide Culinaire), de bijbel voor iedere professionele restaurantkok. 'De klassieke keuken thuis' onderscheidt zich onder andere door zijn volledigheid. Het vuistdikke naslagwerk bevat ruim 2500 recepten - van gepocheerde eieren met rode wijnsaus tot Kalfszwezerik Richelieu, van Kipfilets Pojarski tot Crêpes Suzette. Escoffier, die onder meer werkte voor het Savoy en het Carlton in Londen, schreef geen kookboeken voor de boekenkast. 'De klassieke keuken thuis' is een handboek voor de (gevorderde) thuiskok. Het bevat naast instructies over specifieke bereidingen als het verwerken van een levende kreeft en het sauteren van vlees en vis ook uitleg over goede basisbereidingen: sauzen, garnituren, soepen, patés. Escoffier was zich ervan bewust dat de haute cuisine gebaseerd is op de cuisine bourgoise. 'De klassieke keuken thuis', dat een jaar voor zijn dood verscheen, is Escoffiers eerbetoon aan de huiselijke keuken. Met een voorwoord van Johannes van Dam, Jaap Klosse en Jan Maesen.

ISBN:
9789059565906
Lees minder Lees meer
Meer informatie
ISBN9789059565906
AuteurAuguste Escoffier
PublisherFontaine Uitgevers
TaalNederlands
Publicatiejaar2014
UitvoeringHardcover
Aantal bladzijdes892
Schrijf uw eigen review
Recensie achterlatenDe klassieke keuken thuis
Uw waardering

Boeken top 10

Op zoek naar de meest populaire boeken van dit moment? Bekijk dan de boeken top 10.

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen