Belgisch bakboek

Bekijk alles van
ISBN
9789492081735
Productinformatie

Samenvatting


Belgisch bakboekDe lekkerste ambachtelijke klassiekersStefan Elias & Greet DraeyeEEN LOFZANG OP DE RIJKE TRADITIE VAN DE BELGISCHE BAKCULTUUR, MET RECEPTEN VAN DE PANNE TOT ARLONIn ons land heeft bijna elke streek of stad een eigen bakspecialiteit: Brusselse en Luikse wafels, Lierse vlaaikes, Aalsterse ajuinentaart, Kortrijkse beschuit, Brugse kletskoppen, Ardens speltbrood, Antwerpse koekhandjes... Een schat aan bakkunst, waarvan veel te weinig mensen zich bewust zijn. Het Belgisch bakboek brengt voor het eerst meer dan honderd van deze culinaire schatten en feestelijke recepten uit heel België samen. Meesterbakker Stefan Elias, jarenlang de rechterhand van de legendarische Gentse bakker Jacques Bloch, ging op zoek naar authentieke, soms bijna vergeten recepten. Stap voor stap legt hij uit hoe je zelf aan de slag kunt gaan, aangevuld met tips en anekdotes over de ontstaansgeschiedenis van elke lekkernij.Daarnaast brengt Greet Draeye (Centrum Agrarische Geschiedenis Leuven) het historische verhaal achter de ambachtelijke taarten, gebakjes en koeken uit ons land.Het Belgisch Bakboek gaat terug naar de essentie van het bakken en ademt de passie voor het ambacht. Laat je inspireren door de Belgische baktradities en haal de geuren van de warme bakker in huis!

ISBN:
9789492081735
Lees minder Lees meer
Meer informatie
ISBN9789492081735
AuteurStefan Elias
PublisherKannibaal
TaalNederlands
Publicatiejaar2016
UitvoeringHardcover
Aantal bladzijdes256
Schrijf uw eigen review
Recensie achterlatenBelgisch bakboek
Uw waardering

Boeken top 10

Op zoek naar de meest populaire boeken van dit moment? Bekijk dan de boeken top 10.

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen