Banaan of kiwi?

Bekijk alles van
ISBN
9789082855401
Productinformatie
Overweeg je een maagverkleining? Wil je weten hoe je leven er na een maagverkleining uit kan gaan zien? 'Banaan of Kiwi' is de start van jouw 2.0 leven. Met ervaringsverhalen en interviews met artsen.

In 2018 zullen er tussen de 10.000 en 12.000 mensen in Nederland een maagverkleining krijgen. Dit zijn mensen die zonder dit extreme hulpmiddel niet (blijvend) gewicht kunnen verliezen en op termijn ziektes als hoge bloeddruk, suikerziekte, slaapapneu kunnen krijgen. Het boek ‘Banaan of kiwi? Alles over maagverkleiningen’ geeft uitleg over de verschillende operaties, de voor- en nadelen en mogelijke consequenties. Ook heeft de auteur, Willeke van den Heuvel zelf ervaringsdeskundige, verschillende mensen met een maagverkleining geïnterviewd. Eerlijke, mooie en stoere verhalen en spectaculaire voor- en na foto’s. Daarnaast hebben diverse specialisten meegewerkt aan dit boek vanuit verschillende ziekenhuizen. Een aanrader voor iedereen die een maagverkleining overweegt of heeft gehad!

Samenvatting


Banaan of kiwi? Alles wat je wilt weten over maagverkleiningen Een onmisbaar boek voor iedereen die een maagverkleining overweegt of heeft gehad! Gaat het afvallen na een maagverkleining vanzelf? Heb je nog honger? Hoe ontstaat een dumping? En hoe voorkom je dat je weer aankomt? Het boek ‘Banaan of kiwi?’ geeft antwoord op deze en nog veel meer vragen. De titel verwijst naar de operaties die het meest worden uitgevoerd in Nederland: de gastric sleeve en de gastric bypass. Het boek gaat uitgebreid in op de voor- en nadelen en geeft tips hoe om te gaan met het 2.0 leven na een maagverkleining. Met persoonlijke verhalen van ervaringsdeskundigen en voor- en na foto’s. Aan het boek werkten medisch specialisten van verschillende ziekenhuizen mee. Het resultaat: een volledig en eerlijk boek over alles wat er bij een maagverkleining komt kijken. ‘Dit boek is een aanrader voor wie goede en gedegen informatie zoekt. Niet alleen als je zelf de operatie wilt ondergaan, maar ook voor mensen in de omgeving en vooral voor hulpverleners, artsen en diëtisten.’ Jeanette van de Lindt (Kookboek)recensent en foodblogger Over Willeke van den Heuvel Ervaringsdeskundige op het gebied van ernstige obesitas. Eind 2017 besloot zij het roer om te gooien: haar dikke lijf zat haar plannen en ambities in de weg. Op 6 maart 2018 heeft zij een gastric bypass ondergaan. www.banaanofkiwi.nl Facebook @banaanofkiwi Uitgeverij Willeke

Inhoudsopgave


1. Inleiding 2. Over obesitas en maagverkleiningen 3. Het effect van maagverkleiningen 4. Soorten maagverkleiningsoperaties 5. Het traject voor de operatie 6. De operatie en de eerste weken 7. Je leven met een maagverkleining 8. Bijkomende complicaties en bijwerkingen 9. Resultaten op lange termijn 10. Wel of geen maagverkleining? 11. Nawoord: mijn eerste vier maanden met een kiwi Handige apps Bronnen

Biografie


Willeke van den Heuvel (1969). Ervaringsdeskundige op het gebied van ernstige obesitas. Eind 2017 gooide zij zelf het roer om: haar dikke lijf beperkte haar leuke leven en zat haar plannen en ambities dwars. Op 6 maart 2018 heeft zij een kiwi-operatie ondergaan (een gastric bypass maagverkleining).

ISBN:
9789082855401
Lees minder Lees meer
Meer informatie
ISBN9789082855401
AuteurWilleke van den Heuvel
PublisherWilleke
TaalNederlands
Publicatiejaar2018
UitvoeringPaperback
Aantal bladzijdes200
Schrijf uw eigen review
Recensie achterlatenBanaan of kiwi?
Uw waardering

Boeken top 10

Op zoek naar de meest populaire boeken van dit moment? Bekijk dan de boeken top 10.

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen