J.K. Rowling boeken

Filteren
Tonen als
Switch view
Switch view

Producten 1-16 van 162

Pagina
per pagina
  1. Het kerstvarken J.K. Rowling
    24,90
  2. Harry potter - a magical year j.k. rowling
    34,95
  3. The Christmas Pig J.K. Rowling
    24,95
Filteren
Tonen als
Switch view
Switch view

Producten 1-16 van 162

Pagina
per pagina

J.K. Rowling boeken

Joanne Rowling geboren op 31 juli 1965, beter bekend onder haar pseudoniem JK Rowling, is een Britse auteur, filmproducent, televisieproducent, scenarioschrijver, en filantroop. Ze is vooral bekend door het schrijven van de Harry Potter fantasiereeks, die meerdere prijzen heeft gewonnen en meer dan 500 miljoen exemplaren heeft verkocht en daarmee de bestverkopende boekenreeks in de geschiedenis is geworden.


Rowling, geboren in Yate, Gloucestershire, werkte als onderzoekerster en tweetalige secretaresse voor Amnesty International toen ze het idee voor de Harry Potter-serie bedacht terwijl ze in 1990 in een vertraagde trein van Manchester naar Londen was. De periode van zeven jaar die volgde zag de dood van haar moeder, de geboorte van haar eerste kind, scheiding van haar eerste echtgenoot en relatieve armoede tot de eerste roman in de serie, Harry Potter and the Philosopher's Stone, werd gepubliceerd in 1997. Daarop kwamen zes sequels, waarvan de laatste, Harry Potter and the Deathly Hallows, werd uitgebracht in 2007. Sindsdien heeft Rowling vijf boeken geschreven voor volwassen lezers: The Casual Vacancy (2012) en - onder het pseudoniem Robert Galbraith - de crime fiction Cormoran Strike-serie, die bestaat uit The Cuckoo's Calling (2013), The Silkworm (2014), Career of Evil (2015) en Lethal White (2018).


Rowling heeft een "voddenrijk" leven geleid waarin ze zich ontwikkelde van een uitkering naar 's werelds eerste miljardair-auteur. Ze verloor haar miljardairstatus nadat ze veel van haar inkomsten had weggegeven aan een goed doel, maar blijft een van de rijkste mensen ter wereld. Ze is de best verkochte levende auteur van het VK, met een omzet van meer dan £ 238 miljoen. De Sunday Times Rich List 2016 schatte het fortuin van Rowling op £ 600 miljoen en rangschikte haar als de 197e rijkste persoon in het VK. Time noemde haar een tweede voor haar 2007 Person of the Year, en noteerde de sociale, morele en politieke inspiratie die ze haar fans heeft gegeven. In oktober 2010 werd Rowling door toonaangevende tijdschrifteditors uitgeroepen tot de 'meest invloedrijke vrouw in Groot-Brittannië'. Ze heeft meerdere goede doelen ondersteund, waaronder Comic Relief, One Parent Families en Multiple Sclerosis Society of Great Britain, en ook haar eigen goede doel Lumos gelanceerd.