Au revoir

Bekijk alles van
ISBN
9789044620238
Productinformatie
Ik was alleen in Parijs - altijd gevaarlijk.

Tot Martin Brils geliefdste werk behoren zijn verhalen en stukken over Frankrijk. In Au revoir verschijnen alle verhalen en columns van Bril over Frankrijk voor het eerst in één band inclusief nooit eerder gebundeld werk over het land dat voor Nederlanders nog altijd de populairste vakantiebestemming is.

Martin Bril die in Frankrijk een tweede huis bezat kreeg er een nieuw vaderland bij. Een land met een prachtige hoofdstad een rustiek maar ook weerbarstig platteland nieuwe mensen dieren en avonturen. Brils verhalen over Frankrijk zijn onovertroffen _ hij schrijft over zijn heimwee naar pindakaas of verbaast zich over zijn landgenoten in den vreemde met hun korte broeken en praktische kapsels. Maar vooral zijn liefdevolle portretten van degenen die hem in Frankrijk omringden maken zijn Franse verhalen immens geliefd bij zijn lezers: over zijn oude buurman opa de boer en boerin mevrouw Fraysse van zijn favoriete restaurant en vooral over zijn eigen gezin.

Op Brils bureau de plaats waar hij zijn columns schreef stond jarenlang een ansichtkaart van een klein Frans dorp Lagarde-Enval met boven de wereld een blauwe lucht. Nooit meer zal Martin Bril over Frankrijk schrijven. Wat blijft zijn Brils schitterende verhalen.

Martin Bril schreef jarenlang een van de meest gelezen columns in Nederland eerst in Het Parool en vanaf 2001 ook in de Volkskrant. Bovendien schreef hij in Vrij Nederland een wekelijks feuilleton Evelien waarvan een succesvolle televisieserie werd gemaakt. Bril publiceerde tientallen boeken die steevast uitgroeiden tot bestsellers.

ISBN:
9789044620238
Lees minder Lees meer
Meer informatie
ISBN9789044620238
AuteurMartin Bril
PublisherPrometheus
TaalNederlands
Publicatiejaar2011
Schrijf uw eigen review
Recensie achterlatenAu revoir
Uw waardering

Boeken top 10

Op zoek naar de meest populaire boeken van dit moment? Bekijk dan de boeken top 10.

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen