Arroz

Bekijk alles van
ISBN
9789064454394
Tijdelijk niet op voorraad - reserveer een exemplaar
Eerstvolgende uitleverdatum nog niet bekend.
12,50
Productinformatie

Samenvatting


ELK GERECHT MET EEN VERLEDEN heeft zijn eigen verhaal. Want subtiele smaakevenwichten vergen generaties ondervinding. Dat is ook het geval voor de duizendjarige rijsttraditie in en om Valencia en het Albuferameer. De Moren brachten het gewas, 'arroz', rijst, naar Spanje en in Valencia kwam het tot volle bloei. Daar zeggen ze unaniem: 'Paella is een gerecht dat in grote pan wordt klaargemaakt boven een groot vuur, waarbij goed gekozen kruiden belangrijk zijn.'ZOALS PAELLA de laatste decennia aan de costas werd verminkt, zo wordt zij vandaag weer in ere hersteld. Dat komt door de herwaardering van de Spaanse keuken, zowel de experimentele als de traditionele. In de nieuwe arrocer , letterlijk: rijstrestaurants, wordt het woord 'arroz' tot een nagelnieuw cultbegrip verheven. In dit verhaal is keuken cultuur en wordt het klaarmaken en eten van de Paella a la marinera of de Arroz serrano een zalige belevenis.

ISBN:
9789064454394
Lees minder Lees meer
Meer informatie
ISBN9789064454394
AuteurI. Hermans
PublisherEpo, Uitgeverij
TaalNederlands
Publicatiejaar2007
UitvoeringPaperback
Aantal bladzijdes95
Schrijf uw eigen review
Recensie achterlatenArroz
Uw waardering
Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen