• Home
  • / Werken bij


AKO is de winkel van het moment, omdat je nu even wilt ontspannen. Je vindt ons in de stad, maar ook op stations, waar we meer dan tachtig winkels hebben. Daarnaast heeft AKO twintig verkooppunten op de vier grote Nederlandse vliegvelden. We bestaan al lang, maar zijn zeker niet ouderwets! Daarom vind je AKO ook hier op het internet.

De geschiedenis van AKO

AKO is opgericht in 1878, toen beter bekend als de Amsterdamsche Kiosk Onderneming. De ‘AKO mannen’, zoals zij genoemd werden, verkochten toen als eerste kranten op de perrons van Amsterdam Centraal Station.
Oude winkelsIn 1927 opende AKO de eerste kiosk, op Schiphol. Hiermee was AKO één van de eerste winkeliers op het vliegveld. Daarna opende AKO tientallen straatkiosken in Amsterdam en Rotterdam en werd AKO bekend als de Algemene Kiosk Onderneming.

In de jaren zestig verdween de ‘ouderwetse’ kiosk. In 1966 opende AKO zijn eerste ‘inloopwinkel’ aan de Overtoom in Amsterdam. Sindsdien is AKO uitgegroeid tot de leukste leeswinkel van Nederland, met meer dan honderd winkels in heel Nederland.
Oude winkelsDe AKO winkels


Vliegvelden
AKO heeft maar liefst zestien winkels op Schiphol. Je vindt er de grootste, maar ook de kleinste leeswinkel van Nederland. Je vindt er de enige echte ‘krantenkiosk’, gebaseerd op de ouderwetse straatkiosken van AKO. Achter de douane heeft AKO verschillende ‘News & Books’ winkels.

AKO Airports


AKO vind je ook op Rotterdam Airport, Eindhoven Airport en Maastricht Aachen Airport. Hiermee zijn wij de enige winkelketen in Nederland met winkels op alle vier de grotere luchthavens!

Stations
Je vindt AKO ook op het station. AKO heeft in totaal 43 winkels op de grote en kleinere NS-stations  

Ziekenhuiswinkels
AKO heeft 10 ziekenhuiswinkels door heel Nederland. De AKO ziekenhuiswinkels zijn gevestigd in grote academische ziekenhuizen, zoals het AMC in Amsterdam, het LUMC in Leiden en het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam. Ook hebben we ziekenhuiswinkels in kleinere ziekenhuizen.

Stadswinkels
AKO heeft 43 stadswinkels door heel Nederland. De AKO stadswinkels zijn gevestigd in het centrum van de grotere binnensteden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, maar ook in kleinere steden.
Nieuwe winkelsHet AKO assortiment


In de AKO winkels vind je circa 1.500 boeken en 2000 verschillende tijdschriften. Behalve Nederlandstalig heeft AKO ook een breed assortiment internationale kranten, tijdschriften en boeken. In dit segment is AKO marktleider van Nederland.

Verder bieden de AKO winkels andere producten aan zoals wenskaarten, loterijproducten, OV-bewijzen, schrijfwaren, tabak, frisdrank en zoetwaren.

Bij elke AKO winkel is het assortiment net iets anders. Voor vragen over het winkelassortiment kun je het best even langs gaan of de winkel bellen.

AKO Online


Boeken bestellen op AKO.nl is snel, gemakkelijk en veilig. En met meer dan 180.000 Nederlandse en Engelse boeken heb je altijd een ruime keus.

Je voordelen:
- Meer dan 180.000 boeken snel in huis
- AKO.nl heeft het certificaat Thuiswinkel waarborg. Dat geeft je de zekerheid van een betrouwbare webwinkel.
- Je bestelling liever in de winkel ophalen? Dat kan in in alle winkels behalve op Schiphol achter de douane en in onze Bruna winkels. 
Audax

AKO maakt deel uit van het uitgeverijconcern Audax. Audax houdt zich bezig met het uitgeven en verspreiden van media- en aanverwante producten.

Meer informatie over Audax: www.audax.nl


Geen artikel  € 0,00