• Home
 • / Werken bij

Werken bij AKO

AKO Schiphol als Magazijnmedewerkers / Vullers

Als magazijnmedewerker bij AKO ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de bevoorrading van de 16 winkels op Schiphol. Je ontvangt, lost, administreert en verwerkt de goederen en houdt de voorraad in het magazijn op peil. Je zorgt ervoor dat alle goederen die naar de winkels worden vervoerd, tijdig en correct worden verwerkt en klaar staan voor vervoer. Je helpt bij het laden en lossen van de goederen. Wij werken zonder heftruck.

Je bent op basis van een flexibel contract wekelijks beschikbaar. In het zomerseizoen kun je tot 40 uur per week werken. In het voor- en najaar werk je 1 a 2 dagen per week. Voor deze functie dienen wij een Schipholpas aan te vragen en dien je het certificaat medewerker Luchtvaart benodigdheden te halen.

Solliciteren

AKO Utrecht CS als Vulploegmedewerker

Als vulploegmedewerker ben je samen met je collega's het visitekaartje van AKO. Je werkzaamheden zijn het uitpakken, prijzen en presenteren van het AKO-assortiment. Je zorgt er dus voor dat onze winkel er tiptop uitziet en dat onze klanten nooit een artikel missen. En kan een klant iets niet vinden, dan weet jij als geen ander het product te vinden.

Je werkzaamheden en verantwoordelijkheden zijn als volgt:

 • Je pakt de zending uit en prijst de producten
 • Je zorgt ervoor dat de geleverde producten goed gepresenteerd worden
 • Je spiegelt de winkel en zorgt ervoor dat oude titels uit het schap worden gehaald

 

Je werkt in een dynamische en hectische omgeving waar de communicatielijnen kort zijn. Je collega's zijn professioneel en divers qua leeftijd. Er heerst een informele, collegiale en fijne sfeer op de werkvloer. Je collega's zijn erg hulpvaardig. Je kunt bij ze terecht met je vragen

Solliciteren

AKO Amsterdam CS Midden als Oproepkracht

Als oproepkracht ben je samen met je collega's het visitekaartje van AKO. Je bent dagelijks bezig met het adviseren van de klant en het verkopen en afrekenen van onze producten. Daarnaast zorg je ervoor dat de producten goed worden gepresenteerd en dat de winkel er aantrekkelijk en verzorgd uitziet. De werkzaamheden zijn erg afwisselend. Het ene moment help je een klant bij het vinden van een goed boek en even later doe je de bestellingen of sluit je de winkel af.

 

Solliciteren

AKO Amersfoort NS als Oproepkracht

Als oproepkracht ben je samen met je collega's het visitekaartje van AKO. Je bent dagelijks bezig met het adviseren van de klant en het verkopen en afrekenen van onze producten. Daarnaast zorg je ervoor dat de producten goed worden gepresenteerd en dat de winkel er aantrekkelijk en verzorgd uitziet. De werkzaamheden zijn erg afwisselend. Het ene moment help je een klant bij het vinden van een goed boek en even later doe je de bestellingen of sluit je de winkel af.

Solliciteren

AKO Hoofdkantoor Amsterdam als Channelmanager

Als Channelmanager ben je verantwoordelijk voor de uitwerking en het beheer van de P&L van het kanaal/de kanalen. Hierbij behoort ook de voorraad van het assortiment binnen het kanaal van de betreffende categorie of categorieën. Daarnaast is onze Channelmanager iemand die zich bezighoudt met het ontwikkelen en implementeren van het marketingbeleid met als doel verkoop en klantenbinding. Hierbij werk je als Channelmanager nauw samen met de Category manager en de afdeling marketing. Het doel hiervan is om een optimale afzet van producten te realiseren, zodat er meerwaarde wordt gegenereerd.

 

Je werkzaamheden bestaan onder ander uit:

 • Uitvoering van de categoryplannen.
 • Prijsstelling en margemanagement voor het kanaal/de kanalen.
 • Verdere ontwikkeling en groei van het kanaal/de kanalen.
 • Werkprocessen binnen het kanaal/de kanalen overzien en verbeteringen en structuur aanbrengen.
 • Het opstellen, bewaken en bijsturen van (meer)jaarplannen.
 • Genereren van relevante stuurinformatie. Sturen op de uitvoering op basis van; KPI’s, rapportages, klantfeedback en relevante data.
 • Analyseren van marktonwikkelingen met betrekking tot onder andere; markt, shopper, categorie, kanaal en merk en deze te vertalen in relevante inzichten.
 • Leveren van input vanuit categorie- en klantperspectief over (nieuwe) producten ten behoeve van een strategisch marketingplan.
 • Opzetten en aanscherpen van een categorievisie en de verslaglegging daarvan,
 • Opstellen van tradeplannen op strategisch niveau om deze vervolgens te operationaliseren,
 • Opstellen van marktanalyses en andere (financiële) analyses.
 • Verwerken van omzetgegevens.

Solliciteren

AKO Hoofdkantoor Amsterdam als Formulemanager

Als Formulemanager ben je verantwoordelijk voor het formulebeleid. Het afstemmen van het formuletype op doelgroep en per winkel- en formuletype invulling geven aan de modules. Maar ook het ontwikkelen van nieuwe concepten zodat de klant een optimale winkelbeleving ervaart die passend is bij de drukke omgeving.

 

In de ochtend begin je met een winkelbezoek aan een filiaal dat binnenkort verbouwd dient te worden. Je kijkt samen met de Projectmanager Bouw- en winkelinrichting naar hoe je de winkel vorm wilt geven op basis van de nieuwste aanpassingen in de formule. Uiteraard staat de klant(beleving) bij jou bovenaan bij het opstellen van de winkel-lay-outs, van vloermatrix tot visual merchandising.

In de middag zit je met één van de leveranciers op het gebied van formatontwikkeling om tafel. Je kijkt samen naar de nieuwste ontwikkelingen en naar hun visie op retail. Aan het einde van de dag heb je nog een afspraak met collega’s van de afdeling Marketing omtrent de ontwikkeling van de nieuwe instore communicatie en sfeermiddelen voor de filialen.

 

Uiteraard is geen dag bij ons hetzelfde en zorg je ervoor dat;

 • je vanuit de feiten, cijfers en de strategische uitgangspunten een super winkelbeleving creëert
 • de diverse formules onderscheidend zijn en herkenbaar voor de consument;
 • je de onderscheidende formules zodanig (door)ontwikkelt dat deze aansluiten op de positionering
 • je formule uitgangspunten opstelt en bewaakt én deze bij de interne stakeholders borgt.
 • je de inventaris blijft ontwikkelen;
 • je weet hoe je onze klanten telkens kunt verrassen met een nieuwe beleving of met innovatieve ideeën;
 • je geïnspireerd wordt en blijft door winkelbezoeken aan andere retailers;
 • het formuleboek altijd up-to-date is.

 

In deze functie werk je nauw samen met de projectmanager Bouw en winkelinrichting, de afdeling Marketing en communicatie en Category management. Je rapporteer aan de Commercieel Manager.

Solliciteren

AKO Schiphol als Oproepkracht

Als oproepkracht ben je samen met je collega's het visitekaartje van AKO op Schiphol. Je komt dagelijks in contact met een grote verscheidenheid aan mensen. Je kunt je daarom goed inleven in de klant en zorgt voor de best mogelijke service voor onze klanten. Je adviseert en inspireert én je hebt een scherpe blik op de presentatie op de winkelvloer. Naast dat je in de winkel werkt, vind je het ook leuk om eens een dagje te helpen in ons magazijn. Je zorgt ervoor dat alle goederen die naar de winkels moeten worden vervoerd, tijdig en correct worden verwerkt en klaar staan voor vervoer.

Onze filialen op Schiphol (voor en achter de paspoortcontrole), zijn 7 dagen in de week open en hebben allemaal andere en afwijkende openingstijden. Wekelijks geef je aan wanneer je kunt werken en word je in overleg ingedeeld in het rooster. Je bent minimaal één keer per week beschikbaar om in de nacht te beginnen met werken.

Solliciteren

AKO Schiphol als Assistent filiaalmanager / 1e medewerker verkoop

Voor onze nieuwe assistent filiaalmanager/ 1e Medewerker Verkoop staat de klant altijd op nummer 1. Je wordt blij van tevreden klanten en weet je team te motiveren om de klant altijd met een glimlach te helpen. Alles wat je doet staat in het teken van blije klanten en collega’s; van de winkelpresentatie tot adviseren van klanten en van de financiële administratie tot het coachen van je team. Omdat je als assistent filiaalmanager mede eindverantwoordelijk bent voor de resultaten van jouw filiaal denk je mee over het behalen van de commerciële doelstellingen van je winkel en probeer je KPI’s slim te beïnvloeden.

Solliciteren

AKO Nederland als Stagiair

Als stagiair heb je veel contact met onze klanten, je geeft advies bij het uitzoeken van bijvoorbeeld een boek. Je bent actief bezig met de verkoop van onze artikelen en zorgt voor een aantrekkelijke en verzorgde winkel. Bij ons leer je alle facetten van het vak, van klantgerichtheid tot aan kassawerkzaamheden tot de winkeladministratie, bij AKO kan het.

Solliciteren

Geen artikel  € 0,00