• Home
  • / Wet bescherming persoonsgegevens in Europees perspectief - H.R. Kranenborg

Wet bescherming persoonsgegevens in Europees perspectief

 

Auteur: H.R. Kranenborg, L.F.M. Verhey

Nederlands - eBook (EPUB)

225 pagina's  |  Wolters Kluwer Nederland B.V.  |  januari 2014

Deel dit artikel


Direct te downloaden

Prijs: € 54,00

Geen bezorgkosten

In winkelwagen Toevoegen verlanglijstje

BESCHRIJVING

De bescherming van persoonsgegevens is een onderwerp dat steeds meer mensen bezighoudt. De overheid, het bedrijfsleven en particulieren verzamelen, gebruiken en verspreiden persoonsgegevens op steeds grotere schaal. Degenen om wiens persoonsgegevens het gaat krijgen daarbij steeds sterker het gevoel dat men de controle over zijn eigen gegevens aan het verliezen is. Door deze ontwikkelingen worden de juridische vragen die zich over deze thematiek voordoen, steeds belangrijker. Aan welke regels is men bij het verzamelen en gebruiken van persoonsgegevens gebonden? Welke rechten kan iemand inroepen om de controle over zijn eigen persoonsgegevens te vergroten? Wie houdt er toezicht op de naleving van de regels en wie is verantwoordelijk voor de handhaving? De antwoorden op deze vragen zijn te vinden in de Wet bescherming persoonsgegevens en de regels die daarop zijn gebaseerd. Deze regels worden door velen als zeer complex ervaren. Deze monografie beoogt de lezer houvast te bieden en wegwijs te maken. De inhoud van de Wet bescherming persoonsgegevens wordt uitvoerig besproken en uitgelegd. De wet wordt daarbij nadrukkelijk in zijn Europeesrechtelijke context geplaatst. Zowel regels van de Europese Unie als de wijze waarop het Europees Hof voor de Rechten van de Mens het recht op bescherming van het privéleven van artikel 8 EVRM uitlegt, hebben grote invloed op hoe de Wet bescherming persoonsgegevens moet worden begrepen. De monografie eindigt met een blik op de toekomst en bespreekt hoe de bescherming van persoonsgegevens in de toekomst kan worden verbeterd.

MEDIA

DETAILS

Auteur(s)H.R. KranenborgL.F.M. Verhey
RedacteurH.R.B.M. Kummeling, B.J. Schueler, W.J.M. Voermans
Soort boek eBook, 225 pagina's
Bestandstype EPUB
Uitgever Wolters Kluwer Nederland B.V. , Verschijningsjaar: 2014
ISBN-13 9789013087321
ISBN-10 9013087329
Taal Nederlands

JE VINDT DIT BOEK IN:

Categorieën Studieboeken  >  Rechten
Studieboeken  >  Rechten
De vier beloften van AKO:


1. Niet goed, geld terug

2. Bezorging waar jij dat wilt: thuis, op werk of in een filiaal

3. Veilig betalen met onder andere:
   

4. Snelle bezorging:



Vragen?
Neem contact met ons op!
Geen artikel  € 0,00
Laden...