Heidi

Verkoopmedewerker Duivendrecht NS

Heidi'Ik ben medewerker verkoop in de winkel Duivendrecht NS. Sinds 1994 werk ik bij AKO op een station. Ik ben in 1982 bij AKO begonnen, toen hadden we nog een filiaal in het Hilton Hotel in Amsterdam. Daar heb ik zeseneenhalf jaar gewerkt. Dit was een tijd met heel bijzondere klanten en aparte dingen in het assortiment zoals erg dure sigaren. Vervolgens heb ik op AKO Schiphol gewerkt in een kiosk in de aankomsthal.

Met de komst van mijn kinderen ben ik er vijf jaar tussenuit geweest, daarna ben ik opnieuw bij AKO begonnen: zeseneenhalf jaar op Amsterdam CS en nu al tien jaar op Duivendrecht NS.

Op een station heb je spitsuren: ’s ochtends is het tot 10.00 uur druk en dan weer vanaf 15.00 uur. Duivendrecht NS is een echt overstapstation voor mensen die in de kantorencomplexen in de Bijlmer werken.

Bij een stationswinkel is het doorgaans niet zo, maar wij hebben met heel veel vaste klanten te maken. Die komen dagelijks voor hun sigaretten of bijvoorbeeld op woensdag voor de Voetbal International.

Ik noem ons altijd een buurtsuper: de meeste klanten weten bijvoorbeeld wanneer je op vakantie bent geweest en vragen hoe het is geweest. Dat heeft natuurlijk te maken met dat ik hier al lang sta.

Ik voel me hier ook als een vis in het water. Ik werk twintig uur en dat vind ik ideaal. Ik vind mezelf goed in mijn werk. Ik heb een uitgebreide kennis – ik ken bijvoorbeeld het assortiment op mijn duimpje - en daarmee kan ik weer de klanten prima bedienen. Daardoor blijft het interessant werk.’
Geen artikel  € 0,00